Tom Dijkman is geboren op 15 mei 1970. Hij is begonnen met Aikido op zijn 19de. Dit deed hij bij Leo Kalwij (4de Dan) in Almere. Op zijn 25ste kwam hij voor het eerst in aanraking met zijn huidige leraar Wilko Vriesman 6de Dan Aikikai.
Vriesman Sensei volgt de lijn van Christian Tissier Sensei 7de Dan Aikikai en heeft contacten en uitwisselingen met o.a. Ikeda Sensei 7de Dan uit Boulder Colorado (USA), Isoyama Sensei 8ste Dan technisch adviseur van de IAF en Dojo Cho in Iwama (Japan) en Kobayashi Sensei 7de Dan Hombu Dojo Instructeur in Tokio (Japan).

Geinspireerd door Vriesman Sensei behaalde Tom zijn 1ste, 2de en 3de Dan. Vanuit de Vriesman Dojo in Amsterdam werdt er veelvuldig naar seminars in binnen en buitenland gereisd, hoofdzakelijk van Tissier Sensei, maar ook Endo Sensei, Kobayashi Sensei en Ikeda Sensei. Tijdens deze seminars leerde hij veel buitenlandse aikidoka’s kennen.

In 2003 ging Tom voor het eerst met Vriesman Sensei naar Japan om lessen te volgen in de Hombu Dojo. Sindsdien gaat hij regelmatig naar Japan, om in Hombu dojo te trainen, zo was hij daar in 2005, en in 2008 naam hij deel aan de 10de IAF (international aikido federation) congres in Tanabe en was hij lid van de DAF delegatie welke daar een demonstratie gaf. In 2010 verbleef hij 4 weken in Japan om intensief in Hombu te trainen. In 2011 was hij in Hombu Dojo en in Kyoto voor seminar van Christian Tissier en Masatoshi Yasuno Sensei.

Binnen de Dojo van Wilko Vriesman is er ruimte voor groei, Tom geeft regelmatig les in de dojo en blijft zelf geïnspireerd door Wilko Vriesman om zich verder te ontwikkelen. Tom volgt seminars in Europa, met name van Christian Tissier. Door deze intensieve manier van trainen en de nauwe samenwerking met Vriesman en Tissier, ontwikkelt Tom zijn aikido en behaalt zijn 4de Dan in 2006.

Tom Dijkman heeft tussen 2002 en 2006 een Dojo geleidt in Landsmeer. Vanaf 2006 geeft hij wekelijks les in de Vriesman Dojo in Amsterdam. Hij is gildelid van de Dutch Aikikai Foundation, en betrokken bij de Dan graduaties van de Dutch Aikikai. Hij geeft binnen de Dutch Aikikai regionale stages en geeft lessen ter voorbereiding voor 3de Dan. In 2010 heeft hij in Amsterdam zijn eigen Dojo geopend.

Zijn manier van lesgeven is een heldere vertaling van het werken met een goede ingang (irimi), werken op lijnen en met precisie. Dit weet hij te combineren met een solide centrum vanuit een ontspannen en geopend lichaam.

In januari 2012 is Tom voorgedragen voor 5de Dan door Christian Tissier, dit wordt bevestigd tijdens de jaarlijkse Kagami Biraki ceremonie in Hombu dojo in Japan. Tom ontvangt tijdens de Aikibridge in april 2012 in Amsterdam zijn certificaat voor zijn 5de Dan van Christian Tissier.