Christian Tissier begint zijn aikido training bij Jean-Claude Tavernier in 1962, vervolgens traint hij bij Nakazono Sensei, hij ontwikkelt zich snel en blijkt een getalenteerde beoefenaar te zijn.

In 1968 krijgt hij zijn 2de dan terwijl hij pas 17 jaar oud is. In januari 1969 gaat hij zijn droom achterna: hij vertrekt naar Japan om aikido te trainen. In eerste instantie zou de reis 6 maanden duren, maar het werden 7 jaren die hij in Japan doorbracht. In deze tijd werkt hij onder de leiding van alle belangrijke sensei van dit tijdperk waaronder Yamagushi Sensei ( met wie hij een band ontwikkelt), Mitsugi Saotome, en wijlen Osawa Sensei technisch directeur van de Aikikai. En niet te vergeten Doshu Kisshomaru Ueshiba.

Buiten aikido studeert hij aan de “Tokyo school of the japanese language”en aan de “Sophia University”. Om in Tokyo rond te komen geeft hij franse les in verschillende instanties.

Als hij 4de dan is besluit hij terug te keren naar Frankrijk, in 1976. Hij opent zijn eigen dojo in Vincennes (Parijs) waar hij menig aikido leraar heeft gevormd. In 1981 wordt hem de 5de dan toegekent vanuit Japan en in 1986 de 6de dan.
In 1997 krijg hij de 7de dan vanuit de “comité national des grades interfédéral français”. In 1998 wordt hem persoonlijk door Doshu Kisshomaru Ueshiba de 7de dan overhandigt.

Tijdens zijn loopbaan zal hij ook Kenjutsu trainen, en kijken in de wereld van het kick- boxen.

Christian Tissier is zeer geliefd om zijn aikido en zijn persoonlijkheid, hij geeft seminars over de hele wereld. Hij zet zich actief in bij diverse evenementen zoals Aikibridge om de samenwerking tussen diverse stijlen te bevorderen.