Bedrijfstraining

Aikido Amsterdam biedt bedrijfstrainingen aan welke diep verbonden zijn aan Aikido principes, Chi Kung oefeningen en concepten uit de oosterse geneeswijze. De nadruk ligt op werken vanuit het lichaam in plaats van de geest.

Door middel van fysieke oefeningen leren we meer geaard te zijn in het lichaam. Het fundament wordt versterkt. Daarnaast is er aandacht voor de aanwezigheid in de ruimte. Hoe presenteer ik mezelf, en hoe verhoudt dit zich tot anderen.

De oefeningen leren ons om vanuit een sterk fundament en een goede ademhaling, vooruit te kijken. Niet tegen de ander, maar met de ander(en). De omgeving wordt gebruikt als hulpmiddel. Eventuele spanning wordt weggenomen en met een glimlach kijken we vooruit.

Foto’s

De training is bedoelt voor bedrijven en hun werknemers met als doel werknemers beter met stress om te leren gaan, weerbaarder te maken, beter contact te laten maken, meer open te zijn en te leren om gaan met conflict situaties. De genoemde zaken worden bereikt door mensen meer geaardheid in hun lichaam en rust in hun hoofd te geven.

Naast bovengenoemde is de training goed voor lichaam en geest en zal de deelnemers minder kwetsbaar maken. De training zal daardoor bijdragen aan een goed werkklimaat met tevreden werknemers en een laag ziekte verzuim.

De training kan in blokken of vast1 a 2 keer per week gegeven worden. Het uitgangspunt is om via een fysieke ingang zowel lichaam als geest aan te spreken, zodat er een ruimer gevoel van evenwicht en kracht ontstaat bij de deelnemers.

De bedrijfstrainingen worden gegeven door Tom Dijkman 5de Dan Aikikai Aikido en/of Andra Perrin, Shiatsu therapeut, Aikidoka, Chi kung leraar, Danseres en bewegings teacher.

 

Binnen de bedrijfstrainingen worden er diverse principes gebruikt uit het Leadership Embodiment model wat is ontwikkeld door Wendy Palmer.
Voor meer informatie over Leadership Embodiment kijk hier