Bedrijfstraining

Aikido Amsterdam biedt bedrijfstrainingen aan die diep zijn verbonden aan Aikido principes, Chi Kung oefeningen en concepten uit de oosterse geneeswijze. De nadruk ligt op werken vanuit het lichaam in plaats van de geest.

Door middel van fysieke oefeningen leren we meer geaard te zijn in het lichaam. Het fundament wordt versterkt. Daarnaast is er aandacht voor de aanwezigheid in de ruimte, hoe presenteer ik mezelf, en hoe verhoudt dit zich tot anderen. De oefeningen leren ons om vanuit een sterk fundament en een goede ademhaling vooruit te kijken, niet tegen maar met de ander. De omgeving wordt gebruikt als hulpmiddel. Eventuele spanning wordt weggenomen en met een glimlach kijken we vooruit.

“How the way we sit and stand can change the way we think and speak” (Wendy Palmer, founder Leadership Embodiment model, and 6th Dan Aikido)

De training is bedoeld voor bedrijven en hun werknemers met als doel om werknemers beter met stress om te leren gaan, meer open te zijn en om te gaan met conflictsituaties. Dit wordt bereikt door mensen meer geaardheid in hun lichaam te geven en rust te brengen in hun hoofd. Het uitgangspunt is om via een fysieke ingang zowel lichaam als geest aan te spreken, zodat er een ruimer gevoel van evenwicht en kracht ontstaat bij de deelnemers. De training is goed voor lichaam en geest en zal de deelnemers minder kwetsbaar maken. Dit zal bijdragen aan een goed werkklimaat met tevreden werknemers en een laag ziekteverzuim.

De training kan in blokken of vast 1 a 2 keer per week gegeven worden. De bedrijfstrainingen worden gegeven door Tom Dijkman 5de Dan Aikikai Aikido en/of Andra Perrin, Shiatsu therapeut, Aikidoka, Chi kung leraar, Danseres en bewegingslerares.

Binnen de bedrijfstrainingen worden er diverse principes gebruikt uit het Leadership Embodiment model dat is ontwikkeld door Wendy Palmer.

Voor meer informatie over Leadership Embodiment kijk hier